"KEM BINA KEYAKINAN DIRI" DI SMK DULANG, YAN

Pelaksanaan program ini dijayakanPelaksanaan program ini dijayakandengan penglibatan 220 orang SMK Dulangyang terdiri daripada pelajar tingkatan 3dan tingkatan 5. Program ini juga dibantuoleh pihak sekolah, Pensyarah Kanan, PusatPengajian Kerajaan, Kolej Undang-Undang,Kerajaan dan Pengajian Antarabangsa(COLGIS) Universiti Utara Malaysia, sertasembilan orang fasilitator.

Senarai 9 orang pelajar Universiti UtaraSenarai 9 orang pelajar Universiti UtaraMalaysia (UUM) telah menjalankan 'ServiceLearning Malaysia' iaitu SULAM.Kem inidijalankan adalah untuk meningkatkankeyakinan diri pelajar untuk menghadapinorma baru setelah hampir 2 tahun belajarsecara alam maya akibat pandemik covid-19.

Program ini telah dimulakan seawal jamProgram ini telah dimulakan seawal jam9:30 a.m dan berakhir pada jam 1.00 p.m.Terdapat empat slot aktiviti telah dijalankaniaitu Latihan Dalam Kumpulan 1 (IceBreaking), Latihan Dalam Kumpulan 2 (Trust& Survive), Latihan Dalam Kumpulan 3 (Thisor That Puzzle), dan sesi ceramah (SelfEsteem Talk).

Selain itu, kami juga telah diberikankebenaran untuk menjadi fasilitator bagiperkampungan SPM.Justeru itu, kami serbasedikit boleh berkongsi ilmu ataupengalaman bagi subjek tertentu atau tipuntuk mencapai keputusan cemerlangdalam SPM.

Walaupun kem ini dijalankan dalamwaktu yang singkat.Kami berharap agarsegala perkongsian yang telah diberikandigunakan dengan sebaik mungkin danmemperoleh kejayaan yang bolehmembanggakan diri sendiri dan keluarga.