PROGRAM KESELAMATAN KEBAKARAN (FIRE DRILL)

28 Ogos 2023: Pusat Pengajian Kerajaan telah mengadakan Program Keselamatan Kebakaran (Fire Drill) bersama Pusat Pengajian Undang-Undang (SOL) dan Ghazali Shafie Graduate School of Government (GSGSG) di kawasan Bangugnan COLGIS UUM. Program ini dianjurkan oleh Pusat Pengajian Undang-Undang (SOL), Pusat Alumni UUM dan mejemput pihak Balai Bomba dan Penyelamat Bukit Kayu Hitam, Kedah pada Jam 10.00 pagi hingga 12.00 tengahari di Ruang berkumpul kecemasa Bangunan COLGIS.

Aktiviti bermula dengan semua Penggera Kebakaran dibunyikan oleh Kakitangan JPP. Kemudia semua kakitangan bergerak keluar dari Bangunan COLGIS ke tapak berkumpul bersama Pihak Bomba. Pihak Balai Bomba dan Pengelamat Bukit Kayu Hitam mengadakan aktiviti Taklimat Keselamatan Kebakaran seperti jenis-jenis alat pemadam api dan demonstrasi memaadam kebakaran serta latihan kebakaran (Fire Drill). Aktiviti tersebeut melibatkan staf-staf dari 3 Pusat Pengajian - Pusat Pengajian Kerajaan, Pusat Pengajian Undang-Undang, Pusat Alumni UUM dan Ghazali Shafie Graduate School of Government (GSGSG).